Leraren

In het Iyengar Yogacentrum Den Haag geven twee leraren les: Ria Brandon en Patty Jacobs. Twee gecertificeerde Iyengar Yogaleraren. 

Wie is Ria Brandon?

Ria Brandon werd in 1947 in Enschede geboren. Zij heeft psychologie en Nederlands gestudeerd. Samen met Marc heeft zij drie kinderen en acht kleinkinderen. In 1992 is Ria begonnen met Iyengar Yoga bij Charles Hond in Rotterdam. In 1998 begon zij met de lerarenopleiding in Amsterdam. Ook is zij in dat jaar naar India geweest voor de viering van de 80ste verjaardag van Guruji Iyengar. In juni 2001 behaalde Ria het diploma Iyengar Yogaleraar. Vanaf 1999 geeft Ria les in Iyengar yoga. Eerst als leraar bij Charles Hond en nu in haar eigen centrum in Den Haag.

In december 2006 en januari 2007 was Ria een maand naar Poona (India) voor les van de Iyengars. Ria heeft in augustus 2011 les gevolgd bij Lois Steinberg in Illinois (USA). In januari 2012 heeft Ria deelgenomen aan de Yoga Retreat in Bellur (India). In januari 2014 was Ria een maand in Poona. Ria volgt verder workshops bij Marios Argiros en Eyal Shifroni. Ook volgt Ria wekelijks lessen bij senior leraren.

 

Wie is Patty Jacobs? 

Patty Jacobs (1961) beoefent sinds 1992 Iyengar Yoga. Zij volgde de lerarenopleiding en sloot deze in 2015 af. Naast haar werk als directeur van een centrum voor de kunsten geeft ze wekelijks les in het Iyengar Yogacentrum Den Haag. Iyengar Yoga vindt Patty boeiend door de aandacht voor precisie en 'alignment' en de mogelijkheden om daarmee souplesse en kracht te verbeteren. "Ik houd van de oneindige mogelijkheden van Iyengar Yoga. Het is nooit saai. De ontwikkeling van lichaamsbewustzijn heeft als gevolg dat je meer grip op jezelf en je leven krijgt." Patty volgde in 2018 lessen Geeta en Prashant Iyengar in Poona (India) en in 2013 bij Swati en Rajiv Chanchani in Dehradun (india). Ze leert zelf door wekelijks lessen te volgen en regelmatig workshops van senior lerearen te bezoeken.

 

Foto van Ria Brandon

 Ria Brandon